RSS

Leon Landini—Ποιοι είναι οι «τρομοκράτες»; (και «…δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι…»)

22 Ιολ.

Leon Landini—Ποιοι είναι οι «τρομοκράτες»;

Σήμερα το πρωί άκουγα στο ραδιόφωνο κάποια δημοσιογράφο να μιλάει για το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Η ουσία των όσων έλεγε ήταν η εξής: «Οι φιλορώσοι μάλλον δεν διαθέτουν πυραύλους ικανούς να καταρρίψουν αεροπλάνα σε τέτοιο ύψος, αλλά καθώς το Κίεβο δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την υπόθεση αυτή, η μόνη πιθανότητα που απομένει είναι ότι οι φιλορώσοι προέβησαν σε δοκιμή νέων πυραύλων. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται για γκάφα, αλλά για φρικτό έγκλημα». Με άλλα λόγια, αν αποδεικνυόταν ότι υπεύθυνες για την κατάρριψη τού αεροσκάφους είναι οι δυνάμεις τού Κίεβου, το συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήγαμε είναι ότι επρόκειτο για «τραγικό λάθος». Αν, απεναντίας, υπεύθυνοι είναι οι «φιλορώσοι», ο έστι μεθερμηνευόμενον, οι αντιφασίστες τής Λαϊκής Δημοκρατίας τού Ντονμπάς, τότε θα πρόκειται για αποτρόπαιο έγκλημα… Ούτως ή άλλως, από σήμερα το πρωί, έγινε κάθε τι δυνατόν για την απαλλαγή των ναζιστών τού Κίεβου από τις ευθύνες τους και για την ενοχοποίηση εκείνων που χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» από τους ναζιστές-φασίστες τού Κίεβου, που χαίρουν τής υποστήριξης τής φιλοατλαντικής ΕΕ και τού [γάλλου Υπ.Εξ.] Φαμπιούς. «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ!»: ο χαρακτηρισμός που μου απέδωσαν, την εποχή που πολεμούσα στις τάξεις των FTP-MOI[1] για την απελευθέρωση τής Γαλλίας από τον ναζιστικό ζυγό, οι γονείς και οι παππούδες εκείνων που σήμερα στο Κίεβο εμφανίζονται ως επίγονοι των φασιστών εγκληματιών κατά τής ανθρωπότητας. Σηκωθείτε, σύντροφοι, δεν έχουμε περιθώρια για ταλαντεύσεις και δισταγμούς, το αποτρόπαιο τέρας ξύπνησε και όποιος δεν προνοεί θα μείνει εκτός νυμφώνος. Είναι προς τιμήν τού PRCF[2] που αντιστέκεται στον εκφασισμό τής ΕΕ και τής χώρας μας, όπου έχουν απαγορευτεί οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, προκειμένου έτσι να δοθεί κάλυψη στις εγκληματικές ενέργειες τού Ισραήλ. Καθήκον μας είναι τώρα να πείσουμε τους γύρω μας, ώστε να αποτρέψουμε όλοι μαζί τον Γ΄ ΠΠ που διαγράφεται στον ορίζοντα.

Léon Landini, πρώην αξιωματικός τής οργάνωσης FTP-MOI, βαριά ανάπηρος πολέμου, αξιωματικός τού Τάγματος τής Λεγεώνας τής Τιμής, παρασημοφορηθείς από την ΕΣΣΔ και πρόεδρος τού PRCF.

[1] Αντιστασιακή οργάνωση: Francs-tireurs et partisans – main-d’œuvre immigrée
[2] Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση

Ερώτημα στον Πατρίκ Λε Ιαρίκ: Με ποιο θράσος η Ουμανιτέ τολμά να ξεπουλάει τη μνήμη τού Τορέζ;

Είναι ελεεινό αυτό που γράφτηκε σήμερα [21/7] στην Ουμανιτέ: «…ο ρώσος πρόεδρος παραδέχτηκε με μισόλογα την ευθύνη του», φράση που δεν ανταποκρίνεται στις δηλώσεις τού Πούτιν, οι οποίες αναπαράγονται στη συνέχεια στο ίδιο άρθρο [«αυτή η τραγωδία δε θα είχε συμβεί εάν υπήρχε σταθερότητα στην περιοχή ή αν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Ουκρανία δεν είχαν ξεκινήσει εκ νέου»]… Και ακόμη πιο απίστευτο είναι το γεγονός ότι ο δημοσιογραφίσκος τής Ουμανιτέ, μπαίνοντας στο χορό τής κλιμάκωσης, δικαιώνει και δικαιολογεί την ανακατάληψη από τις φασιστικές δυνάμεις των πόλεων που ελέγχονται από τους αντάρτες, για τους οποίους μάλιστα δεν διστάζει να υιοθετήσει τον συλλήβδην χαρακτηρισμό τους ως «κακοποιών» [voyous: χαρακτηρισμό, τον οποίο χρησιμοποίησε ο γάλλος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Ζεράρ Αρό]. Στη συνέχεια, ο δημοσιογραφίσκος βάζει την Κίνα στο ίδιο τσουβάλι με τα κράτη τα οποία καταδικάζουν τους φερόμενους δράστες τής κατάρριψης θεωρώντας ότι πρόκειται για φιλορώσους αυτονομιστές. Με ποια λογική η Ουμανιτέ, έχοντας για μέρες τηρήσει με ευλάβεια τη γενική ομερτά, μαχαιρώνει τώρα πισώπλατα τους ανθρακωρύχους τού Ντονμπάς, συμβάλλοντας έτσι στην άθλια εκστρατεία προπαγάνδας, σύμφωνα με την οποία οι «τρομοκράτες», που φέρονται να τελούν υπό την καθοδήγηση τού Πούτιν, θεωρούνται ένοχοι εκ των προτέρων, χωρίς να έχει καν γίνει κάποια έρευνα; Πόσο μίσος πρέπει να έχουν οι δημοσιογραφίσκοι τής Ουμανιτέ για εκείνους που, σε αντίθεση με αυτούς, δεν ξέχασαν τη Σοβιετική Ένωση, για εκείνους που δεν έμειναν άπραγοι μπροστά στο γκρέμισμα των αγαλμάτων τού Λένιν και στην προσβολή τής ιστορικής μνήμης τού μεγάλου πατριωτικού πολέμου, για έναν λαό που παραδίδεται βορά στις ορέξεις των ουκρανών ολιγαρχών και των ομοίων τους στις ΗΠΑ και την ΕΕ; Η κατάρριψη έγινε κοντά στο Τορέζ, μια πόλη με ορυχεία στην περιφέρεια τού Ντονέτσκ. Η πόλη με πληθυσμό 57.998 κατοίκους (στοιχεία τού 2013) φέρει το όνομα τού Μορίς Τορέζ, ηγέτη τού ΚΚΓ. Γιος τού λαού και ο ίδιος ανθρακωρύχος — μπορεί να φανταστεί κανείς την οργή του, αν ζούσε σήμερα, για την κατάντια τού ΚΚΓ και τής εφημερίδας του, που ένας παλιός κομουνάρος [;] απέσπασε από τα χέρια τής σοσιαλδημοκρατίας για να την παραδώσει στους γάλους επαναστάτες; Πόσοι κάτοικοι θα απομείνουν στο Τορέζ μετά τις προγραμματισμένες σφαγές των γυναικόπαιδων από τους ναζί, που φαίνεται να βρίσκουν απρόσμενους συμμάχους μεταξύ τού συντακτικού προσωπικού τής Ουμανιτέ; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτω στον Πατρίκ Λε Ιαρίκ…

D.Bleitrach

Advertisements
 
2 Σχόλια

Posted by στο 22/07/2014 in Uncategorized

 

2 responses to “Leon Landini—Ποιοι είναι οι «τρομοκράτες»; (και «…δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι…»)

 1. dkoss

  22/07/2014 at 5:00 πμ

  Για την «αξιοπιστία» τής Ουμά (ό,τι να’ναι):

  (βίντεο, σύγχρονη αγγλική μετάφραση)

  http://time.com/3011538/malaysia-airlines-ukraine-crash-china-response-mh17-russia/

   
 2. dkoss

  23/07/2014 at 7:29 μμ

  http://histoireetsociete.wordpress.com/2014/07/23/le-bilan-de-lurss-pour-les-peuples-voila-surtout-ce-quil-ne-faut-surtout-pas-faire/

  http://www.editoweb.eu/nicolas_maury/Message-a-Danielle-Bleitrach-suite-a-ses-insultes-sur-son-blog_a8203.html

  Πρώτα κάνουν τις βρωμοδουλειές (έστω και δια παραλείψεως) και μετά ζητάνε και τα ρέστα. Να χαρώ εγώ κάτι κομμουνιστές. Το «καλύτερο» κομμάτι στο κείμενο τής «απάντησης» (message) είναι εκεί που γράφει για τα τριάντα μόνο άτομα στη συγκέντρωση… Έξοχα.

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s