RSS

Δόξα στο φωτεινό κουράγιο του ελληνικού λαού!—Samir Amin

06 Ιολ.

Ο ελληνικός λαός δίνει το παράδειγμα στην Ευρώπη και τον κόσμο

Με σθένος και διαύγεια, ο ελληνικός λαός απέρριψε το απεχθές τελεσίγραφο της διεθνούς και ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής δεσποτείας. Κατάφερε μια πρώτη νίκη επιβεβαιώνοντας ότι η δημοκρατία δεν υφίσταται παρά μόνο εάν μπορεί να τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνικής προόδου. Ο ελληνικός λαός ξεσκέπασε τη «δημοκρατική» φάρσα που αποδέχεται την υποταγή στη χειροτέρευση των κοινωνικών συνθηκών την οποία απαιτεί η χρηματοπιστωτική δικτατορία.

Ντροπή στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Ντροπή σε όλους όσοι αποδέχτηκαν ότι η «τρόικα» εκπροσωπεί τους ευρωπαϊκούς λαούς. Ντροπή στις κυβερνήσεις οι οποίες τοποθέτησαν στην προεδρία της Ευρώπης «τους» έναν Λουξεμβουργιανό κρατικό υπάλληλο που υπηρετεί έναν φορολογικό παράδεισο. Ντροπή στις κυβερνήσεις οι οποίες διόρισαν επικεφαλής της «κεντρικής τράπεζάς» τους ένα άτομο που έκανε καριέρα στην Goldman & Sachs, την τράπεζα που είναι ανακατεμένη σε όλες τις χρηματοπιστωτικές αχρειότητες του αιώνα. Ντροπή στις κυβερνήσεις οι οποίες έθεσαν επικεφαλής του ΔΝΤ μια «καλή μαθήτρια» που είναι ανίκανη να κατανοήσει οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που της έχουν διδάξει. Δεν πρόκειται για πολιτικούς άνδρες και γυναίκες, οιασδήποτε παράταξης, αλλά για κατάπτυστα άτομα.

Η ηρωική Ελλάδα απελευθερώθηκε δίχως καμιά βοήθεια, μόνη της, από τους Ιταλούς φασίστες και τους Γερμανούς ναζί. Ντροπή στην κυρία Μέρκελ, της οποίας η κυβέρνηση παριστάνει να αγνοεί ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται αποζημιώσεων.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Η Ευρώπη των δισεκατομμυριούχων αεριτζήδων δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από το στόχο της: Να σφαγιάσει τον ελληνικό λαό.

Οι ευρωπαϊκοί λαοί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Με τους Podemos, ο ισπανικός λαός έδωσε άλλο ένα σινιάλο αφύπνισης. Τώρα εναπόκειται στους Γάλλους, τους Γερμανούς, τους Βρετανούς και τους υπόλοιπους λαούς της ευρωπαϊκής ηπείρου να κατανοήσουν ότι ο αγώνας του ελληνικού λαού είναι δικός τους!

(link)

Advertisements
 
2 Σχόλια

Posted by στο 06/07/2015 in Uncategorized

 

2 responses to “Δόξα στο φωτεινό κουράγιο του ελληνικού λαού!—Samir Amin

 1. dkoss

  06/07/2015 at 12:28 μμ

  Κλαίει ο Μπογδάνος, μοιρολογάτε και σεις που τάχα μου θα σας «σφάξουν» οι συριζαίοι για το «κομμουνιστικό» (το ποιο;… το «κομμουνιστικό») σας ήθος… Τι να σας πω, τέτοιο κατάντημα.
  — Άρχισα να μεταφράζω το πρώτο κεφάλαιο από το «Νόμο τής Παγκόσμιας Αξίας» τού Amin (La loi de la valeur mondialisée, σελ.15-61]). Tο κείμενο έχει εξισώσεις και μάλλον θα το ανεβάσω μόνο σε pdf. Εδώ, work in progress (τέλος μήνα). Να σημειώσω ότι η αγγλική μετάφραση έχει λάθη στους τύπους[*] και διαφοροποιείται από το πρωτότυπο.

  [*] Για παράδειγμα, οι παράμετροι λ και γ που χρησιμοποιούνται στην γενική παρουσίαση, γίνονται ρ και δ στο Παράρτημα (μοντέλο διευρυμένης αναπαραγωγής), επιπλέον αναφέραται εσφαλμένα ότι λ και γ μεγαλύτερα τής μονάδας, κ.τ.λ.

   
 2. dkoss

  08/07/2015 at 6:40 μμ

  Άφησα σχόλιο εδώ: https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/07/07/%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7/

  Για το «κόμμα» —>

  Προσωπική μου γνώμη, οι εμφανιζόμενοι ως «οπαδοί» τού «κομμουνιστικού» κόμματος σε διάφορα σάιτ, οι οποίοι/ιες κάνουν «αναλύσεις» ενδοαστικών αντιθέσεων είναι πληρωμένοι χαφιέδες. Δεν ξέρω ποιος πληρώνει ποιον αλλά έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Ή το «κόμμα» θα μαζέψει τα «μέλη»-ψηφοφόρους, ή αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή τότε ο καθένας μπορεί να συμπεράνει ότι η «ηγεσία» δεν είναι άμοιρη ευθυνών.

  Είναι άξιο θαυμασμού να εμφανίζεται εδώ μια «επώνυμη» «κομμουνίστρια» για να μας πει τι; Ότι το «εφοπλιστικό» κεφάλαιο επιθυμεί την παραμονή στην Ευρωζώνη, την ίδια στιγμή που άλλοι «κομμουνιστές» εμφανίζονται αλλού (πχ Antonxxx στο βαθύ κόκκινο) για να υποστηρίξουν ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο επιθυμεί την έξοδο!

  Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, η «Έλενα Κουντούρα» είναι φασίστρια.

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s