RSS

ΦΕΜΕΝ στην Οδησσό (ή «η δρ. Τζέκιλ και η δίδα Χάιντι») (3½/3)

23 Μάι.

Συχαρίκια στη συντακτική ομάδα τής Χρυσής Αβγιανής

 «Στοπ στην προπαγάνδα. Απλά και ξεκάθαρα, οι Φέμεν είναι εναντίον τού Σβόμποντα και τού Δεξιού Τομέα, τους οποίους έχουν χαρακτηρίσει “εχθρούς” σε tweet τους. Και αυτό μόνο οι φανατικοί πουτινικοί μπορούν να το αμφισβητήσουν! Παλιά σοβιετική προπαγάνδα. Πρώτα χαρακτήρισαν «ναζί» τους υποστηρικτές τής πορτοκαλί επανάστασης, και έπειτα τις Φέμεν και το κίνημα τού Μαϊντάν στο σύνολό του… Τι προστυχιά.»
Κ. Φουρέστ (τουίτ)

«Οι Φέμεν δεν είναι ούτε ρατσίστριες, ούτε ακροδεξιές. Είναι φεμινίστριες, εναντίον τής θρησκείας και ένθερμες υποστηρίκτριες τής ισότητας [των δύο φύλων]. Για τα πιστεύω τους υπέστησαν κακοποιήσεις και έχουν επανειλημμένα δεχτεί απειλές κατά τής ζωής τους, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ουκρανία, από μέλη ακροδεξιών κινημάτων, που τις κατηγορούν ότι είναι μίσθαρνα όργανα τού Ισραήλ, των ΗΠΑ ή τής γαλλικής κυβέρνησης… Η αλήθεια είναι ότι δεν πληρώνονται από τον δημόσιο κορβανά. Η οργάνωσή τους λειτουργεί με σχεδόν μηδενικούς πόρους, την ίδια στιγμή που ο [Τζορτζ] Σόρος χρηματοδοτεί ισλαμιστικά κινήματα, όπως την Συλλογικότητα κατά τής ισλαμοφοβίας»
Οι Φέμεν είναι ναζί; Κ. Φουρέστ

Εβγκένια Κράιτσμαν, «μπαντερόβκα»: το μεσημέρι, περίπατο στον ήλιο· το βραδύ, ψήνει «πράκτορες τού Πούτιν».

 

Η Εβγκένια είναι μια από τις πρωτοκλασάτες ακτιβίστριες των Φέμεν. Τη θυμάστε ίσως από κάποια από τα πρόσφατα δρώμενα τής οργάνωσης:

Για παράδειγμα, στη Μόστρα τής Βενετίας, τον Σεπτέμβριο τού 2013: 2η από αριστερά, η Ίνα Σεβτσένκο· 4η η Εβγκένια Κράιτσμαν· 5η η Αλεξάντρα Σεβτσένκο (πηγή)

Από αριστερά στα δεξιά: Εβγκένια Κράιτσμαν· Αλεξάντρα Σεβτσένκο· Ίνα Σεβτσένκο και, τέλος, η Άννα Χούτσολ (πηγή)

Όπως αναφέραμε και χθες [στην ανάρτηση για τον «δεξιό Τομέα»], οι Ουκρανοί προτιμούν να χρησιμοποιούν την τοπική εκδοχή τού Φέισμπουκ, το vk.com, όπου μοιράζονται μεταξύ τους ενδιαφέρουσες πληροφορίες και απόψεις… Ας παραβλέψουμε προς το παρόν τα διάφορα παραληρηματικά που εμφανίζονται στο σάιτ και ας επικεντρωθούμε στα δεδομένα τής προσωπικής της ζωής.

Αυτή είναι η συνοπτική αλλά εύγλωττη σελίδα τού λογαριασμού τής Εβγκένια στο Vk, με όνομα χρήστη girl_femen:

5.500 φίλοι, περίπου 500 φόλοουερς…

Η Εβγκένια κατοικεί στο Κίεβο. Κατά διαβολική, όμως, σύμπτωση, το μεσημέρι τής 2ης Μαΐου 2014 βρέθηκε στην Οδησσό:

Άλλη μια φωτογραφία από την Οδησσό που τραβήχτηκε στο τέλος τής ίδιας ημέρας (18:40 μ.μ. με 169 λάικ) και η οποία αποτέλεσε την έμπνευση για την παρούσα ανθολογία:

«Εμπρός Οδησσός! Εμπρός Ουκρανία! Είμαστε ενωμένοι σαν χώρα! Πούτιν, άντε γ*»

Δικαιολογημένα θα έλεγε κανείς πως η λεζάντα που επέλεξε για τη φωτογραφία ενός καιόμενου κτιρίου, μπροστά από το οποίο είχαν δεχτεί επίθεση άτομα που διαδήλωναν για τα δικαιώματα τους και όπου 50 άτομα «βρήκαν τραγικό θάνατο στην πυρκαγιά που ξέσπασε», παραπέμπει μάλλον στη ρητορική τής ακροδεξιάς…

Ας θυμηθούμε ορισμένες (σκληρές) εικόνες από εκείνη την ημέρα:

Τι ευτυχία να βάζει κανείς φωτιά στο Μαϊντάν των ρωσόφιλων!

Στις 20:34, όταν πλέον είχε αρχίσει να γίνεται φανερή η έκταση τής τραγωδίας, τα δίκτυα των Φέμεν έκαναν ριτουίτ το ένδοξο αυτό στιγμιότυπο (πράγμα που αφήνει αδιάφορους τους δημοσιογράφους μας — και εννοώ τους γάλλους, γιατί το τι κάνουν οι ρώσοι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο):

Ωραία μέχρι εδώ. Ας συνεχίσουμε όμως την έρευνα μας στο vk.com. Ω, τι μεγάλη έκπληξη! Ποιοι νομίζετε ότι εμφανίζονται στους κύκλους των φίλων τής Εβγκένια;

Ο Πράβι Σέκτορ, οι τού Δεξιού Τομέα! Για κοίτα κάτι πράγματα! Η σελίδα τής οργάνωσης με τους 430.000 φόλουερς και τα θαυμάσια μπιλιετάκια τού τύπου:

Ο Δεξιός Τομέας σάς προειδοποιεί: ο αυτονομισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Θεού θέλοντος, θα εξάγουμε την επανάσταση στη Ρωσία!
[Σημ. Συντ. Η εικόνα αποτυπώνει τις πραγματικές τους αντιλήψεις για την «επανάσταση», πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από τα γεγονότα τού Φεβρουαρίου.]

Η Βαλτική Ένωση θα γίνει πραγματικότητα! Η μόνη απάντηση στον ιμπεριαλισμό τού Κρεμλίνου και τής Δύσης. Ουκρανία, Λευκορωσία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία — όλοι μαζί είμαστε μια δύναμη!

Τα μαύρα ανθρωπάκια αιχμαλώτισαν σήμερα 4 βάτνικς [Σημ. Συντ. όρος που περιγράφει τους ακραίους εθνικιστές, «εθνίκια»] στη Μαριούπολη. Η τύχη τους αγνοείται ;-) Η κατάσταση είναι σταθερή, η αντιτρομοκρατική επιχείρηση βαίνει επιτυχώς. Τα παλικάρια σάς στέλνουν χαιρετισμούς.

[Σημ. Συντ. ελάχιστα συγκαλυμμένη προτροπή εξόντωσης των «αντικαθεστωτικών». Η κορδέλα τού Αγίου Γεωργίου απεικονίζεται σαν ταμπέλα νεκροτομείου στο δάχτυλο τού ποδιού ενός νεκρού αντικαθεστωτικού.]

Καμία «πειστική ένδειξη» μέχρι τώρα, αφού κάποιος μπορεί να διαβάζει τα κειμενάκια χωρίς όμως να συμφωνεί με το περιεχόμενό τους. Πάμε παρακάτω. —Όπως θα περίμενε κανείς, η Εβγκένια κλήθηκε από τους «ρωσόφωνους» να δώσει εξηγήσεις για την ανάρτησή της. Συγκρίνετε όμως τους εξής διαλόγους:

Μπόρις Σεβτσένκο: Ωραία … Γιατί σ’ όλη την Ουκρανία η Εβγκένια ήταν η μόνη από τις Φέμεν που ανέλαβε δράση; Η τολμηρή της ειλικρίνεια είναι άξια τού σεβασμού μας. Θα ήταν κρίμα να χαθεί ένα τέτοιο άτομο.
Εβγκένια Κράιτσμαν: Ευχαριστώ που μ’ έθαψες πριν την ώρα μου.
Μπ.Σ.: Με παρεξήγησες. Δεν θέλω να σε βρει κακό… Όπως και να’ χει, να προσέχεις τις κακοτοπιές. Τα μάτια σου δεκατέσσερα!
Ε.Κ.: Μπόρις, ευχαριστώ. Είμαι μια χαρά.

Όπως λοιπόν βλέπουμε, ο Μπόρις [καμιά συγγένεια με την Ίνα και την Αλεξάντρα;] θα επιθυμούσε οι Φέμεν να έκαναν περισσότερα [στην Οδησσό]. Κάποιοι όμως διαφωνούν:

Βασίλι Βασίλιεφ: Τους έκαψε η ίδια [η Κράιτσμαν] τους ανθρώπους ή της ήταν αρκετό να ετοιμάζει τις μολότοφ;
Εβγκένια Κράιτσμαν: Βασίλι, τους έκαψε η ίδια.
Β.Β.: Εβγκένια, [φωτογραφίες των απανθρακωμένων σωμάτων]
Ε.Κ.: Βασίλι, είχαν εδώ και δύο μήνες κατασκηνώσει μπροστά από το κτίριο των συνδικάτων και κανείς δεν τους ενόχλησε. Ώσπου κατέφθασαν οι προβοκάτορες στην Πλατεία των Ελλήνων και άρχισαν να σκοτώνουν ανθρώπους. Έτσι, χωρίς λόγο. Αλλά, αυτό εσείς δεν το καταλαβαίνετε. Κρύφτηκαν αμέσως στο σπίτι των συνδικάτων απ’ όπου άρχισαν να ρίχνουν μολότοφ… Δεν ήταν καν κάτοικοι τής Οδησσού ή τής Ουκρανίας!
[Σημ. Συντ. Ακόμη και αν έγιναν ρίψεις μολότοφ μέσα από το κτίριο, δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πυρκαγιά (κάτι τέτοιο θα αντέβαινε στους νόμους τής βαρύτητας). [Στα βίντεο] οι επιτιθέμενοι διακρίνονται καθαρά να ρίχνουν τις μολότοφ, προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη φωτιά. Επιπλέον, οι νεκροί ήταν όλοι κάτοικοι τής Οδησσού.]
Β.Β.: Εβγκένια, τις μολότοφ τις έριξαν στους εαυτούς τους; Πολύ πρωτότυπο… Αποφάσισαν δηλαδή να αυτοκτονήσουν με αυτό τον τρόπο… Και ήταν όλοι τους προβοκάτορες τού Πούτιν; Το πιστεύεις ειλικρινά;

«Δεν ήταν καν κάτοικοι τής Οδησσού ή τής Ουκρανίας!» Παραληρηματική και αβυσσαλέα βλακεία: τα θύματα ήταν όλοι κάτοικοι τής Οδησσού (Πηγή: Unian.net, Podrobnosti.ua, odessit.ua). Συνεχίζουμε.

Ε.Κ.: Βασίλι, ξέρεις πολύ καλά ότι δεν έκαψα κανέναν. Δεν μπορείς να με κατηγορείς για όλα τα κακά. Εμείς χάσαμε 100 ανθρώπους στο Μαϊντάν. Γι’ αυτό δείχνεις να μην σου καίγεται καρφί.
Β.Β.: Δεν σε κατηγορώ προσωπικά για τους εμπρησμούς και τους φόνους. Οι άνθρωποι εξοργίστηκαν από τη χαρούμενη φωτογραφία σου με φόντο μια τραγωδία. Καταλαβαίνω ότι οι Φέμεν δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να απαθανατιστούν με φόντο κάποιο σημαντικό γεγονός. Ωστόσο, σε όλα τα πράγματα υπάρχουν όρια. Όσο για τα 100 θύματα, εδώ [στη Ρωσία] γίνεται συζήτηση στα ΜΜΕ και μεταξύ μας και η κυβέρνησή μας απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις προς την ΕΕ και τις αρχές τού Κίεβου, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική και σε βάθος διερεύνηση τού εγκλήματος. Δυστυχώς, όμως, έπεσε σιγή ασυρμάτου. Κάποιος ή κάποιοι δεν θέλουν να μαθευτεί η αλήθεια.
Ε.Κ.: Βασίλι, εγώ είμαι τσούλα. Δεν έχω όρια. Αλλά είδα με τα ίδια μου τα μάτια τι και πώς συνέβη! Προσπαθώ να σου εξηγήσω, αλλά ως συνήθως δεν ακούς.

— Η Εβγκένια, λοιπόν, είδε με τα ίδια της τα μάτια ότι τα θύματα δεν ήταν ουκρανοί. Πολύ ωραία. Είδε και άλλα πράγματα, αλλά αυτά τα «στοιχεία τής μαρτυρίας» της θα τα εξετάσουμε αναλυτικότερα στη συνέχεια… (Θα μου πείτε ότι μπορεί η κοπέλα να έχει πρόβλημα με τα μάτια. Αν ναι, εγώ θα την συμβούλευα να μην απευθυνθεί για το πρόβλημά της στην Καρολίν Φουρέστ, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία νέων «ανούσιων εντάσεων» με τη Ρωσία).

Στο σημείο αυτό άρχισαν να ανεβαίνουν οι τόνοι:

Ντίμιτρι Σαμσόνοφ: Εβγκένια, σ’ ευχαριστεί το γεγονός ότι οι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί; Θα ’πρεπε να σε κλείσουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Ε.Κ.: Ντίμτρι, εγώ είμαι «μπαντερόβκα» [бандеровка: θιασώτρια τού Στεπάν Μπαντέρα] και σεξτρεμίστρια. Εσύ όμως δεν πρέπει να ζεις σε ξένη χώρα! Αν θες, τράβα στην Ρωσία. Τα σύνορα είναι ανοικτά. Καλά ξεκουμπίδια!
Ε.Κ.: Ντμίτρι, πήγαινε πρώτα να διαβάσεις ιστορία και έλα μετά να τα ξαναπούμε! Δεν έχεις δικαίωμα να λες τι είναι δικό σου και τι όχι! Αυτό είναι προνόμιο που πρέπει να το κερδίσεις… Άντε γαμήσου λοιπόν.

Εδώ τα πράγµατα αρχίζουν να γίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα: «Εγώ είμαι «μπαντερόβκα» και σεξτρεμίστρια. Εσύ όμως δεν πρέπει να ζεις σε ξένη χώρα! Αν θες, τράβα στην Ρωσία. Τα σύνορα είναι ανοικτά. Καλά ξεκουμπίδια!»

Πρέπει μήπως να υπενθυμίσουμε με ποιον πολιτικό χώρο στην Γαλλία συνδέεται αυτού τού είδους η ρητορική; Η Φουρέστ θα τη θεωρούσε πολιτικά αποδεκτή;

Να πούμε πρώτα λίγα πράγματα για το ποιόν τού ινδάλματος τής Εβγκένια, τού Στεπάν Μπαντέρα. Ο Μπαντέρα, λοιπόν, τυγχάνει να είναι ο «πολιούχος» τού ουκρανικού υπερεθνικισμού. Δεν πρόκειται περί υπερβολής. Δείτε, για παράδειγμα, την ακόλουθη αφίσα τού «Σβόμποντα»:

Φυλλάδιο τού Σβόμποντα: «Ο [Ρομάν] Σούκεβιτς είναι ήρωας / Ο [Στεπάν] Μπαντέρα είναι άγιος»

[Παρένθεση: [Τ]ο 1929 ιδρύθηκε από διάφορες εθνικιστικές ομάδες η «Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών» (OUN), που από τον Ιούνη τού 1941, αμέσως μετά την επίθεση τού Χίτλερ κατά τής ΕΣΣΔ, ανοιχτά άρχισε να συνεργάζεται με τους ναζί. Το 1942 από τις ίδιες δυνάμεις και τους ναζί ιδρύθηκε ο «Ουκρανικός Στασιαστικός Στρατός» (UPA), με βασικό στόχο την εξόντωση των σοβιετικών παρτιζάνων, που δρούσαν στην Ουκρανία, όπως και κάθε ανθρώπου που εκδήλωνε την υποστήριξη και συμπάθειά του προς την ΕΣΣΔ. Ο στρατός εξοπλίστηκε από τους ναζί. Κάποια στιγμή (το 1943) δήλωσε ότι «ανεξαρτητοποιείται» από αυτούς και θα τους πολεμήσει, κάτι που δεν έγινε ποτέ, ενώ αντίθετα συνέχισε τις «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις κατά των σοβιετικών ανταρτών, κατά τού Κόκκινου στρατού, κατά των κομμουνιστών, των εβραίων, των πολωνών. Χιλιάδες είναι τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τη συγκεκριμένη οργάνωση ενάντια στο σοβιετικό λαό. 902.gr]

Σε έγγραφο τής OUN-Β από το 1941 αναφέρονται τα εξής: «Σε αυτόν τον αγώνα, πρέπει να εξοντωθούν οι μοσχοβίτες, oι πολωνοί και oι εβραίοι που διάκεινται εχθρικά προς εμάς και ειδικά εκείνοι που θα αντισταθούν στο καθεστώς μας. […] [Η] εβραϊκή αφομοίωση είναι αδύνατη». Τον ίδιο χρόνο ο Γιάροσλαβ Στέτσκο, το δεξί χέρι τού Μπαντέρα, έγραφε τα εξής: «Απορρίπτω την με οιονδήποτε τρόπο εβραϊκή αφομοίωση και τάσσομαι υπέρ τής εξόντωσης των εβραίων, όπως επίσης και υπέρ τής εφαρμογής στην Ουκρανία των γερμανικών μεθόδων εξόντωσής τους». (Πηγές 1, 2). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντιμίτρο Γιάρος ήταν επικεφαλής [μέχρι το 2005] τής «Τρίαινας τού Στεπάν Μπαντέρα», μιας από τις προδρομικές οργανώσεις τού σημερινού «Δεξιού Τομέα».

— «Ήδη από τις αρχές τού δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ο Στεπάν Μπαντέρα είχε συνεργαστεί με τους ναζί, ενώ οι οπαδοί του είχαν άμεση ανάμιξη στις μαζικές δολοφονίες εβραίων και άλλων μειονοτήτων» (Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ, 28/1/2010)

Ο θλιβερός αυτός κύριος είναι το ίνδαλμα τής Εβγκένια … η οποία, ας δεχτούμε προς τον παρόν, δεν είναι «ναζίστρια», αλλά «απλώς» θαυμάστρια των εθνικιστών συνεργατών των ναζί…

Να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά τα ακριβή λόγια τής Εβγκένια: «Εγώ είμαι «μπαντερόβκα» και σεξτρεμίστρια. Εσύ όμως δεν πρέπει να ζεις σε ξένη χώρα! Αν θες, τράβα στην Ρωσία. Τα σύνορα είναι ανοικτά. Καλά ξεκουμπίδια!»

Τι περίεργο! Τι παράξενο! Και τι σύμπτωση! Η Εβγκένια μοιράζεται το ίδιο όραμα με τον «Δεξιό Τομέα»!

Στεπάν Μπαντέρα: Το τίμημα τής ελευθερίας

Και η μεν και οι δε τρέφουν την ίδια αγάπη για τον Ντόντσοφ, τον ιδεολόγο των μπαντεριστών (σπουδαίο παράδειγμα προς μίμηση, ε;)

«Να μένουμε πιστοί στα διδάγματα των κλασσικών! Με όπλο τη γνώση και με πίστη στις ιδέες μας προχωράμε σε νέες νίκες και κατακτήσεις! “Προκειμένου να αποκατασταθούν στην κοινή συνείδηση ο φανατισμός, οι ενστικτώδεις παρορμήσεις, το θυμικό αντί για τη λογική, το πνεύμα τής εθνικής μισαλλοδοξίας — με άλλα λόγια, ό,τι σ’ εμάς θεωρείται επονείδιστο —, απαιτείται ένας νέος και ενισχυμένος ουκρανικός εθνικισμός. Η εξέλιξη δεν έχει μόνο τη σημασία τής αυτοκατάφασης, τής καθ’ εαυτήν βούλησης για ζωή, αλλά και τής άρνησης τής βούλησης για ζωή των άλλων. […] [Για να επιβάλουμε τις ιδέες μας, πρέπει] να σπείρουμε το μίσος εναντίον των συγγενών και των φίλων μας! Να καλλιεργήσουμε τη διχόνοια και την αμοιβαία καχυποψία! Να ενθαρρύνουμε το πνεύμα τής έριδος στην πατρίδα μας! Γιατί χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα και κοινή κυριαρχία[;]. Αυτό είναι κάτι ακατανόητο για τους ηλίθιους δημοκράτες, πράγμα που δεν προκαλεί καμία έκπληξη”. (Ντμίτρο Ντόντσοφ

Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Πάμε παρακάτω. Η Εβγκένια συχνά-πυκνά αναδημοσιεύει και τις ανακοινώσεις τού «δεξιού Τομέα»:

[Αναδημοσίευση ανάρτησης τού ΔΤ:] «Άλλη μια μικρή νίκη τής δικαιοσύνης επί τής αδικίας: η Ράντα απελευθέρωσε τον πατέρα και υιό Παβλιτσένκο [είχαν καταδικαστεί για τον φόνο τού δικαστή Σεργκέι Ζούμπκοφ· διαδήλωση «φιλάθλων» για την απελευθέρωση των “πολιτικών κρατουμένων” (2012)]»

Όπως επίσης και τις εκκλήσεις τους για κινητοποίηση:

[Αναδημοσίευση ειρωνικής έκκλησης για κινητοποίηση τού ΔΤ:] «Χαίρετε γενναίοι “ιντερνετικοί πολεμιστές τού Καζατίν” [Δυτ. Ουκρανία] και στρατιώτες τού πέιντμπολ. Ενώ τα δεκαεξάχρονα κοριτσάκια κουβαλούσαν όλη τη νύχτα πέτρες στα τρίμετρα οδοφράγματα, εισπνέοντας τον καπνό από τα καμένα λάστιχα, εσείς προτιμήσατε να χύσετε το αίμα σας στο πέιντμπολ και να κάνετε προπόνηση στο γυμναστήριο»

Ή τις εκκλήσεις (ειρωνικές και μη) για δωρεές:

[Αναδημοσίευση έκκλησης τού ΔΤ:] (α) Να διαδοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Λίστα φαρμάκων πρώτης ανάγκης για τα στρατιωτικά νοσοκομεία τής Ράντα και τής οδού Γκρουσέφσκι: (1) κορσέδες (2) υπόθετα και κρέμες για τις αιμορροΐδες […] (β) Συγκέντρωση χρημάτων για τους σταθμούς πρώτων βοηθειών· χρειαζόμαστε επίσης φαρμακευτικά κιτ Α΄ βοηθειών. Για τους ενεργούς αριθμούς λογαριασμών επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς μαζί μας — να έχετε υπόψη ότι οι αρχές μπορούν να διατάξουν το κλείσιμο των λογαριασμών στήριξης τού κινήματος.

Ή ακόμη και τις νεκρολογίες τους:

[Αναδημοσίευση ανάρτησης τού ΔΤ:] Ένας ακόμα νεκρός ακτιβιστής από τις δυνάμεις των Μπερκούτ στην οδό Γκρουσέφσκι. Ας είναι αιωνία η μνήμη τού ήρωα.

 Τέλος, η Εβγκένια έχει πολύ ισχυρές απόψεις όσον αφορά τα γεγονότα τής Οδησσού. Σε πρώτη αποκλειστικότητα, ιδού η «μαρτυρία» της (4/5/2014):

«Για τη μαζική εκτέλεση, χρησιμοποιήθηκε από τις FSB/GRU [ρωσικές μυστικές υπηρεσίες] το ίδιο δηλητηριώδες αέριο όπως και στο [θέατρο] Νορντ-Οστ [το 2002]: Κυκλοφορεί η πληροφορία ότι στο κτίριο των συνδικάτων υπήρχε αποθηκευμένο παραλυτικό αέριο.[!] Η προβοκάτσια είχε σχεδιαστεί πριν από τρεις μέρες. Σκοπός τής επιχείρησης ήταν να παρουσιαστεί μια αποτρόπαια εικόνα για να πιστέψει ο κόσμος ότι ο Δεξιός Τομέας σκοτώνει ανθρώπους και να προετοιμαστεί έτσι το έδαφος για την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Αυτό θα γίνει σύντομα. Ήθελαν να δημιουργηθεί σύρραξη με τους ουκρανούς φιλάθλους. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία πήρε το μέρος των πουτινικών ακτιβιστών. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια ήταν ότι οι μπούφοι τού Πούτιν έχασαν τη μάχη και η αστυνομία υποχώρησε. Οι μπούφοι πήραν εντολή να καταφύγουν στο κτίριο των συνδικάτων και να περιμένουν ενισχύσεις. Αυτό ήταν παγίδα. Οι πατριώτες προσπάθησαν να επιτεθούν στο κτίριο και έγιναν ρίψεις μολότοφ και από τις δυο πλευρές. Ξαφνικά ξέσπασε πυρκαγιά στην είσοδο. Τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπήρχε άλλη εστία φωτιάς, το κτίριο είχε πολλές παράπλευρες εξόδους, λίγοι πίστευαν ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη. Στη συνέχεια, όμως, ο πρώτος όροφος τυλίχτηκε στις φλόγες και οι μπούφοι τού Πούτιν άρχισαν να ανεβαίνουν στους πάνω ορόφους. Για να είμαι ακριβής, αυτοί ήταν οι μόνοι που διέθεταν αντιασφυξιογόνες μάσκες, γιατί τη στιγμή αυτή είχε αρχίσει να διαρρέει το αέριο στους κάτω ορόφους, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να πέσουν χάμω παράλυτοι και να εγκλωβιστούν στις φλόγες. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι νεκροί δεν ήταν συνωστισμένοι ο ένας πάνω στον άλλον· δεκάδες άνθρωποι κείτονταν ακίνητοι στο πάτωμα, ενώ τους έτρωγαν οι φλόγες. Όταν η πυρκαγιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις, οι κάτοικοι τής πόλης έσπευσαν να σώσουν τους μπούφους τού Πούτιν. Γιατί οι πυροσβέστες έμειναν απαθείς; Γιατί τους έριχναν μολότοφ από τη στέγη και η αστυνομία δεν μπορούσε να αποκαταστήσει την τάξη. Χωρίς τη βοήθεια τού κόσμου, τα θύματα θα ήταν περισσότερα. Διαβάστε και τη γνώμη τής ειδικού Ιρίνα Τιχομίροβα: “Όσοι βρίσκονταν μέσα στο φλεγόμενο κτίριο θα μπορούσαν να ανεβούν στα πάνω πατώματα και να περιμένουν τη βοήθεια των πυροσβεστών. Ή να πηδήξουν από τα παράθυρα τού κάτω ορόφου. Άλλωστε, έξω από το κτίριο τους περίμεναν οι “ιδεολογικοί τους αντίπαλοι” έτοιμοι να τους βοηθήσουν. Είτε για λόγους αλληλεγγύης είτε με σκοπό να τους παραδώσουν στις αρχές, αυτό μας είναι αδιάφορο. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους(;;;), όλα τα θύματα προτίμησαν να θυσιαστούν περιμένοντας τον θάνατο στους κάτω ορόφους. Θα ήθελα επίσης να επιστήσω την προσοχή τόσο των κορόιδων που πιστεύουν ό,τι να ’ναι όσο και των ιατροδικαστών στο εξής: δεν υπάρχει κανένα πτώμα στην τυπική “στάση τού μπόξερ” (ακόμα κι αν δεχτούμε ότι τους έκαψαν επίτηδες, όλα τα θύματα βρέθηκαν με τα πόδια και τα χέρια απλωμένα). Κάποια από τα θύματα ήταν καθισμένα ή ξαπλωμένα στα σκαλοπάτια, σαν να περίμεναν παθητικά το μοιραίο”. —Ιστορική υπενθύμιση: στο Νορντ-Οστ, οι πράκτορες τής FSB δεν άφησαν πίσω τους μάρτυρες.»

Ολοκληρώνοντας τη «μαρτυρία» της, η Εβγκένια παραπέμπει σε μια σειρά «συνομωσιολογικών» ιστότοπων που ξεπερνούν ακόμα και τους δικούς μας [τους γαλλικούς] σε νοσηρότητα… Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με «χτύπημα των ρώσων», που ήρθαν στην Οδησσό, κατάφεραν να προβοκάρουν τόσο τους «πατριώτες» (συμπεριλαμβανομένης εδώ και τής Εβγκένια) όσο και τους αντικαθεστωτικούς, προκειμένου να δηλητηριάσουν με αέρια τους τελευταίους, επειδή έτσι το σχεδίασε ο Πούτιν τρεις μέρες πριν από το έγκλημα… Ή, για να το θέσουμε αλλιώς, οι οπαδοί τού Δεξιού Τομέα σκότωσαν καμιά πενηνταριά ρωσόφωνους κατοίκους τής Οδησσού, [για την ακρίβεια, τουλάχιστον, 116] αλλά, βρε αδερφέ, ο Πούτιν φταίει, τι το ψάχνεις τώρα;

Επιστρέφουμε στο περίφημο χρονικό των γεγονότων από τη — δημοσιογράφο — Καρολίν Φουρέστ:

«[Κάποιος φαιδρός συγγραφέας παρανοϊκών και συνωμοσιολωγικών κειμένων για την 9/11] απέδωσε τους θανάτους στην Οδησσό σε συνωμοσία τού ΔΝΤ με στόχο την κατάργηση τής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την εγκαθίδρυση τού φασισμού στη χώρα. Ή, αλλιώς, σε μια συνωμοσία που εξυφάνθηκε από την Ευρώπη, το ΔΝΤ και τους Ναζί. Πρόκειται για μια ρωσόφιλη, παρανοϊκή εκδοχή των γεγονότων, που προβάλλεται από ακραιφνείς ακροδεξιούς ακτιβιστές, με τη διαφορά ότι πρόκειται εν προκειμένω για ευρωπαίους ρωσόφιλους ακροδεξιούς».

—Δεν υπάρχει a priori λόγος να θεωρηθεί ότι μια «ρωσόφιλη» συνωμοσιολογική εκδοχή των γεγονότων είναι «περισσότερο [ή λιγότερο] ακροδεξιά» σε σύγκριση με μια αντίστοιχη «φιλοκαθεστωτική» εκδοχή.

Ergo: [ντελίριο]+[αναθεωρητισμός/αρνητισμός]+[συνωμοσιολογία]=ΦΕΜΕΝ. Συμφωνεί ή όχι η δρ. Φουρέστ;

Olivier Berruyer

 
Σχολιάστε

Posted by στο 23/05/2014 σε Uncategorized

 

Σχολιάστε